Eksperimentalni program!
Obrazovni sektor - Turizam i ugostiteljstvo
Trajanje programa - 4 godine
Opis programa
Planira, organizira, priprema i vodi cjelokupno poslovanje poslužnog dijela ugostiteljskog objekta, prezentira i nudi jela, pića i napitke te poznaje sve postupke njihove pripreme. Samostalno sastavlja ponude jela, pića i napitaka s obzirom da posjeduje znanja o hrvatskoj nacionalnoj kuhinji i o ostalim svjetskim kuhinjama, te suvremenim trendovima, prigotovljava jela pred stolom gosta, priprema barske mješavine te napitke i napitke na bazi kave. Sljubljuje vina s raznim vrstama jela. Organizira i vodi jednostavna i prigodna događanja te catering. Primjenjuje informatička znanja u praćenju poslovnih podataka, obavljanju svakodnevnih poslova, te istraživanju zadovoljstva gosta uslužnim dijelom ugostiteljskog objekta.
Popis zdravstvenih zahtjeva
Uredan vid, sposobnost raspoznavanja osnovnih boja, uredan sluh, sposobnost funkcionalnog glasovno-jezično-govornog izražavanja u svrhu uspostavljanja komunikacije, uredan njuh, uredna funkcija mišićno-koštanog sustava, uredna funkcija dišnog sustava, uredna funkcija srčano-žilnog sustava, uredna funkcija kože na šakama i podlakticama, uredno kognitivno i emocionalno funkcioniranje.
Posebni uvjeti
Potvrda nadležnog školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti učenika za program.
Posebnosti programa
- inovativan pristup obrazovanju
- modularna nastava
- nadogradnja vještine posluživanja (sommelijerstvo, baristi, enologija, nutricionizam...)
Virtualna setnja Sko... |
Upisi u I razred |
Spot - Kad narastem |
> TUS Karlovac - new spot |
> TUS Karlovac - spot |
> Turisticko-hotelijer... |
> Konobar |
> Kuhar |
> Slasticar |
> Komercijalist |
Dnevni tisak |
HZZ - CISOK |
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |