Obrazovni sektor - Turizam i ugostiteljstvo
Trajanje programa - 3 godine
Opis programa
Izrađuje kolače, kreme, sladoled, razne dekorativne ukrase i ostale slastice. Osim izrade navedenih proizvoda, posao uključuje naručivanje i pripremu sirovina i materijala. Za izradu tijesta za kolače i biskvita, slastičar priprema kalupe, oblikuje tijesto, stavlja ga u kalupe ili limove, te nadzire njegovo pečenje. Pripremljene biskvite i tijesta za kolače premazuje ili puni kremom, koju također sam priprema. Kolače ukrašava glazurom, voćem, šećerom u prahu, jestivim ukrasima, te ih reže na prikladnu veličinu i oblik. U svom se radu služi raznim kuharskim i slastičarskim priborom, alatima i strojevima, a posao obuhvaća i njihovo održavanje, čišćenje i provjeru ispravnosti. Mora poznavati osnove sigurnosti na radu, protupožarne zaštite i zaštite okoliša.
Popis zdravstvenih zahtjeva
Uredan vid, sposobnost raspoznavanja boja, uredan osjet mirisa i okusa, uredna funkcija mišićno koštanog, dišnog i srčano-žilnog sustava, uredna funkcija kože, odsustvo bolesti ili stanja koja mogu dovesti do gubitka svijesti, uredno kognitivno i emocionalno funkcioniranje, odsutnost alergije na profesionalne alergene.
Posebni uvjeti
Liječnička svjedodžba medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti učenika za program.
Virtualna setnja Sko... |
Upisi u I razred |
Spot - Kad narastem |
> TUS Karlovac - new spot |
> TUS Karlovac - spot |
> Turisticko-hotelijer... |
> Konobar |
> Kuhar |
> Slasticar |
> Komercijalist |
Dnevni tisak |
HZZ - CISOK |
« Travanj 2026 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |