preskoči na sadržaj

Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac

 > PROJEKTI  > RCK RECEPT
RCK RECEPT

PANEL RASPRAVA U SKLOPU PROJEKTA RCK RECEPT: VAŽNOST ULAGANJA U IZVRSNOST U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU

Autor: Emanuel Cipurić, 19. 10. 2021.

18.10.2021. godine na Fakultetu za menadžment u turizamu i ugostiteljstvu odražana je Panel rasprava.
Na Panel raspravi ispred Trgovačko - ugostiteljske škole sudjelovalo je 8 učenika, smjer kuhar, 4 učenika smjera hotelijersko-turistički komercijalist, 4 učenika smjera konobar i 4 nastavnika.
 
"Sommelier nije samo stručnjak koji će preporučiti najbolje vino ili napitak u skladu s pojedinim jelom, brižno ga i pažljivo poslužiti, već mora znati kako opustiti gosta i procijeniti ga kao osobu, kako bi sukladno tome mogao najbolje zadovoljiti njegove eno-gastronomske prohtjeve. Ovo zanimanje ujedinjuje mnoge tehničke, ljudske i psihičke aspekte te zahtijeva tehničku pripremljenost i senzibilitet. 
Nadalje, prirodno je očekivati da će u zemlji koja je, svojim strateškim turističkim dokumentima zacrtala da želi postati destinacija s četiri ili pet zvjezdica, biti sve veća potražnja za specijalistički obrazovanim i stručnim osobljem.
Nije stoga čudo da mi, u Hrvatskom sommelier klubu, svaki tečaj počinjemo sloganom – Sommelier, zanimanje budućnosti."
Franko Lukež, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba


Priloženi dokumenti:
ika_2.jpg (1.03 MB)


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi





Kalendar
« Travanj 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Anketa
Crno ili bijelo?



Forum
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac / Radićeva 8 i 10, HR-47000 Karlovac / ss-trgovacko-ugostiteljska-ka.skole.hr / ured@ss-trgovacko-ugostiteljska-ka.skole.hr
preskoči na navigaciju