preskoči na sadržaj

Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac

 > PROJEKTI  > RCK RECEPT
RCK RECEPT

NOVE TEHNOLOGIJE, TEHNIKE I TRENDOVI U UGOSTITELJSTVU: TUNA – OD PRIPREME DO PREZENTACIJE

Autor: Zlatko Šušlje, 24. 9. 2021.

EDUKACIJA ZA STRUKOVNE NASTAVNIKE – NOVE TEHNOLOGIJE, TEHNIKE I TRENDOVI U UGOSTITELJSTVU: TUNA – OD PRIPREME DO PREZENTACIJE

 

U Splitu u organizaciji ŠKMER Akademije  od 20.9.-22.9 održana je edukacija u sklopu RCK RECEPT na temu tune od pripreme do posluživanja gdje su sudjelovali i naši nastavnici Zlatko Šušlje i Zdenka Tomljanović. Voditelj radionice bio je Željko Neven Bremec. Edukacija je obuhvaćala: prepoznavanje pozicija tune, tehnike rezanje tune za različite vrste sirovih i toplih jela, priprema i posluživanje jela od tune, sljubljivanje tune i vina, stručni vođeni obilazak modernog pogona GASTRO RIBARNICE BRAČ za pripremu i prodaju ribe.

Tuna kao najatraktivnija vrsta plave ribe, donosi u svakodnevnoj manipulaciji sirovinom, ali i mogućnostima njenog marketiranja i prodaje, puno ograničenja, potencijala i izazova.

Posebnu pažnju zaslužuju vrste tune među kojima posebno ističemo plavorepu tunu, zatim porijeklo tune, tehnike čistih rezova obzirom na različite kuhinje i svjetske kulture koje najbolje komade tune kupuju na aukcijama kao izuzetno popularnu namirnicu.

Veliki je broj prednosti koje tuna uživa u odnosu na ostalu ribu, velika je mogućnost ostvarenja značajnih prodajnih rezultata i uspjeha ugostiteljskog objekta kod pravilnog odabira vrste i pozicija tune, kreiranja kompletnoj jelovnika i menua na temu tune, atraktivne prezentacije i posluživanja te upotpunjavanja s ostalim namirnicama, sljubljivanja s vinima.

 




Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi





Kalendar
« Travanj 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Anketa
Crno ili bijelo?



Forum
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac / Radićeva 8 i 10, HR-47000 Karlovac / ss-trgovacko-ugostiteljska-ka.skole.hr / ured@ss-trgovacko-ugostiteljska-ka.skole.hr
preskoči na navigaciju