U okviru 1.400.093,17 HRK vrijednog projekta pod nazivom „Gastro majstori“, financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, uz stopu vlastitog sufinanciranja od 0%, u sklopu programa stručnog usavršavanja nastavnika s ciljem razmjene primjera dobre prakse, od 4. do 8. veljače 2019. g. organizirano je studijsko putovanje u Portugal.
Na put je išlo ukupno 17 osoba, od čega 14 djelatnika Trgovačko-ugostiteljske škole, Karlovac i 3 predstavnika partnerskih organizacija - Nikola Eterović i Tomislav Koledić kao predstavnici partnerskih hotela: Hotel Labineca d.o.o. i Jadran Laguna d.o.o. iz Gradca (Makarska rivijera), a Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Karlovac predstavljala je v.d. predstojnice gđa. Ivana Mehle.
Odredišta u Portugalu su bili gradovi Alvito, Evora (koja je UNESCO grad kulturne baštine) i Lisabon. Posjećena je škola Alvito Professional School u kojoj je organizirana i radionica pripreme lokalnih delicija koju je vodio Chef. Fenando Pena, organiziran je susret s zamjenikom gradonačelnika Alvita, zatim susret s zamjenikom ministra obrazovanja, posjećeni su dvorci Pousada Castelo de Alvito i Convento do Espinheiro koji su renovirani i pretvoreni u povijesne hotele. U sva tri grada su obiđene brojne povijesne, kulturne i prirodne znamenitosti: gradska vijećnica i knjižnica u Alvitu, Cromoleques de Evora, Padrão dos Descobrimentos u Lisabonu, crkve, katedrale i muzeji.
Novostečena znanja djelatnici Škole moći će primijeniti u nastavku projekta „Gastro majstori“, ali i za obrazovanje redovnih učenika Škole. Također, tijekom boravka u Portugalu sa predstavnicima partnerskih hotela razmatrana je mogućnost, te je postignut i konkretan dogovor oko održavanja skorašnjih radionica u prostoru školskog praktikuma „Pod starimi krovovi“, unutar kojih će neki od vrhunskih chef-ova poznatih dalmatinskih restorana prezentirati svoje umijeće u pripremi hrane i slastica. Radionice su namijenjene prvenstveno učenicima, strukovnim učiteljima i suradnicima u praktičnoj nastavi odgovarajućih programa, ali namjeravamo pozvati i glavne kuhare iz restorana iz naše Županije. Priliku kušati vrhunska dalmatinska jela i slastice, imat će i naši sugrađani.