U četvrtak, 09. studenog 2017. g., je u sklopu međunarodnog kongresa tjesteničarstva - Conpaste u prostoru Trgovačko-ugostiteljske škole, Karlovac pripremljeno, te prisutnim posjetiteljima i učenicima Škole podijeljeno više od 500 porcija raznih jela s tjesteninom. Nakon što je dogradonačelnica Grada Karlovac, gđa. Andreja Navijalić u 14 h svečanost i službeno proglasila otvorenom, uslijedilo je natjecanje 16 ekipa učenika iz 7 srednjih ugostiteljskih škola u pripremanju izvornih jela od tjestenine.
Od 12 h su u prostoru Škole, naši poznati kuhari: Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić, Antonio Bukvić, Tomislav Sabolić i gošća iz američke države Ohio, Matea McConnell pripremili oko 500 besplatnih porcija raznih jela s tjesteninom, koje su nakon službenog otvaranja u 14 h, podijeljene na terasi Škole.
Nakon otvaranja skupa slijedilo je natjecanje učenika kuhara u spravljanju izvornih jela od tjestenine. Natjecale su se ekipe iz Osijeka, Đurđevca, Koprivnice, Zagreba, Topuskog, Opatije i naravno Karlovca. Ocjenjivački sud u sastavu Miroslav Dolovčak (predsjednik), te članovi Dragan Visković (Hrvatski kuharski saveza) i Ivan Borovac (predsjednik Udruge kuhara Karlovačke županije, bivši učenik Škole) najboljima su proglasili sljedeće učenike, odnosno ekipe:
- Niko Vranješ, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek
- Mirela Kopljarević i Monika Marelja, Strukovna škola Đurđevac
- Vanesa Pavleković, Obrtnička škola Koprivnica
Shodno plasmanu učenici su na poklon dobili medalje i diplome zlatna, srebrna ili brončana Conpasta, kao i prigodne poklon pakete Podravke i Dukata. Najuspješniji natjecatelj, Niko Vranješ, nagrađen je i sa tablet računalom.
Osim nagrada za plasman, podijeljene su i diplome i medalje u još dvije dodatne kategorije:
- za najoriginalnije jelo s tjesteninom koju je osvojio Luka Sitaš iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek,
- za izvornost jela s tjesteninom koju je zaslužio Antonio Volarević iz Ugostiteljske škole Opatija.