PROJEKT PULA
Autor: Ljiljana Šegavić, 20. 11. 2012.
PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
REPUBLIKA HRVATSKA
KARLOVAČKA ŽUPANIJA
TRGOVAČKO UGOSTITELJSKA ŠKOLA
KARLOVAC, Radićeva 8-10
Klasa: 602-03/12-01/128
Urbroj: 2133-46-01-12-01
Karlovac, 19.11.2012.
PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac, kao škola partner, uključena je u projekt „Modernizacija kurikuluma hrvatskih turističkih i ugostiteljskih strukovnih škola - Formula uspjeha“ (Mode for Success - M4S) sufinanciranog iz programa Instrumenata za pripristupnu pomoć IPA, komponente IV Razvoj ljudskih potencijala.
Uz Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pulu, koja je nositelj projekta, partneri projekta su: Trgovačko ugostiteljska škola Karlovac, Srednja škola Zabok, Srednja škola Markantun de Dominisa Rab,Istarska razvojna agencija (IDA d.o.o.), Hrvatska gospodarska komora – ŽK Pula, a suradnik je Hrvatska obrtnička komora OK Istarske županije.
U četvrtak, 15. studenoga 2012. godine u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula održana je konferencija za medije povodom najave provedbe projekta. Projekt je započeo s provedbom krajem rujna 2012., bit će u provedbi 12 mjeseci, a usmjeren je ka provedbi niza aktivnosti kojima će se raditi na modernizaciji kurikuluma škole kao preduvjeta za podizanje razine kompetencija ljudskih resursa, brže zapošljivosti učenika, te održivog gospodarskog razvitka regije.
Za provedbu projekta Mode for Success – M4S Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula dodijeljeno je 218.861,80 EUR od čega 199.361,21 EUR predstavljaju bespovratna sredstva IPA-e IV. Komponente – Razvoj ljudskih resursa, dijela namijenjenog za modernizaciju školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva.
Aktivnosti koje će se u okviru projekta provoditi u Trgovačko ugostiteljskoj školi jesu:
-kupovina informatičke opreme, te opreme za kuharske i slastičarske kabinete praktične nastave,
-edukacija nastavnika slastičarstva – tehnike rada sa šećernom pastom i čokoladom,
- edukacija nastavnika ugostiteljskog posluživanja – tehnike pripreme i posluživanja kave i napitaka od kave, trening za flair barmene,
- edukacija ravnatelja i nastavnika za rad s učenicima s poteškoćama u praćenje nastave i nadarenim učenicima,
- organizacija 6 tematskih tjedana od kojih svaki nosi ime jedne europske države čiji će nastavnici i učenici doći u posjetu školama partnerima i predstaviti tradiciju posluživanja i pripreme tipičnih jela i pića njihovih zemalja, te strukturu njihovih kurikuluma ( u Karlovcu će se od 25.3.-28.3.2013. održati Mađarski tjedan, a 4.6.-7.6.2013. Francuski tjedan),
-izrada prijedloga novih školskih kurikuluma u turističko-ugostiteljskim strukovnim školama,
-uvođenje novousvojenih metoda podučavanju u nastavu,
- studijsko putovanje u Austriju s ciljem učenja i posjeta trening centrima u okviru stukovnih škola, te promocija projekta.
Ravnateljica:
Ljiljana Šegavić, dipl. ing.
Virtualna setnja Sko... | ![]() |
![]() |
Upisi u I razred | ![]() |
![]() |
Spot - Kad narastem | ![]() |
> TUS Karlovac - new spot |
> TUS Karlovac - spot |
> Turisticko-hotelijer... |
> Konobar |
> Kuhar |
> Slasticar |
> Komercijalist |
![]() |
Dnevni tisak | ![]() |
![]() |
HZZ - CISOK | ![]() |
![]() |
« Svibanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |