Svrha Dana hrvatskog kulinarstva je popularizacija kuharske i slastičarske struke te hrvatske kulinarske baštine, njeno turističko vrednovanje, a posebno poticanje kreatora kulinarske ponude na promoviranje i upotrebu domaćih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda.
U disciplini Kuharstvo natjecale su se učenice 3.E razreda - Marina Barić i Lucia Šančić, pripremao i pratio ih je mentor Zlatko Šušlje. Učenice su imale zadatak pripremiti menu od tri slijeda u zadanom vremenskom roku od 180 minuta: hladno predjelo s glavnom namirnicom šaranom, toplo glavno jelo s prilogom uz glavnu namirnicu svinjski file te desertno jelo uz glavne namirnice jabuke i suhe šljive. U konkurenciji 15 škola naše su učenice osvojile 3. mjesto.
U disciplini Slastičarstvo natjecala se Petra Matko, učenica 3.F razreda, podrška joj je bila mentorica Irena Žgela. Učenica je pripremala tortu na temu Slavonska jesen, zadani vremenski rok bio je 300 min. U konkurenciji 17 škola Petra je zauzela 4. mjesto.

U disciplini Ugostiteljsko posluživanje natjecao se učenik 3.D razreda - Hrvoje Babić, uz njega je bila mentorica Zdenka Tomljanović. Hrvoje se natjecao u tri različita modula:
- 1. modul: Posluživanje menu-a i dekantiranje crnog vina,
- 2. modul: Sljubljivanje hrane i vina te,
- 3. modul: Barista (priprema i posluživanje dva espressa i dva cappuccina u vremenskom roku od 10 minuta).
U prvom i drugom modulu osvojio je 3. mjesta dok je u 3. modulu bio još uspješniji i na kraju osvojio 2. mjesto.
Osim sudjelovanja na natjecanjima, učenici i njihovi mentori su sudjelovali na brojnim seminarima, masterclassovima i radionicama.
Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima na ostvarenim rezultatima!
