Dana 24.10.2025 u Zagrebu u Ugostiteljsko-turističkom učilištu održan je tradicionalni, 12. po redu, Aronia Cup, događaj koji okuplja učenike, nastavnike i uzvanike s ciljem promoviranja ugostiteljske struke i gastronomije. Ovogodišnja tema bila je pistacija. Iz naše škole sudjelovali su učenici 3.e razreda (kuhar) Mijović Filip i Štefanac Matea, učenice 2.g razreda (kuhar) Šeketa Lana i Cuculić Ana
te učenice 3.H razreda (tehničar posluživanja) Šagovac Nika i Blagojević Lucija.
U pripremi i pratnji učenika sudjelovali su mentori Grgurić Dubravka, Frketić Igor i Zdenka Tomljanović.
Program je započeo okupljanjem sudionika u auli škole, gdje su svi imali priliku upoznati se s planiranim aktivnostima i događanjima. Nakon priprema i uvodnog okupljanja, uslijedilo je svečano otvorenje u kojem su, uz prigodne govore ravnatelja i voditelja stručnih vijeća, sudjelovali predstavnici škola diljem Hrvatske. Program je bio raznolik i uključivao niz stručnih predavanja za nastavnike i uzvanike. Potom je održano natjecanje za najbolji kruh. Učenici su također imali priliku
sudjelovati u nizu radionica prilagođenih njihovim interesima i strukovnim smjerovima. Tako su učenici konobari i njihovi mentori sudjelovali u radionici pripreme koktela, dok su kuhari i slastičari dovršavali svoja jela i pripremali ih za prezentaciju.
Vrhunac dana bila je prezentacija učeničkih radova, uz degustaciju jela i pića, gdje su svi sudionici imali priliku uživati u raznolikim gastronomskim kreacijama i družiti se s natjecateljima i organizatorima. Na kraju događanja, podijeljeni su pehari i zahvalnice najboljim natjecateljima, čime je još jednom istaknuta važnost zajedničkog rada, strukovne izvrsnosti i inovativnosti.