Kako izgleda uspješno projektno učenje te kako se učinkovito povezuju teorija i praksa pokazali su naši učenici u suradnji s učenicima Medicinske škole Karlovac koje smo ugostili 28. studenog 2022.g. 2.G razred sa svojom razrednicom i mentoricom Dubravkom Grgurić i 2.D razred uz vodstvo nastavnice i mentorice Zdenke Tomljanović u suradnji s budućim medicinskim sestrama i tehničarima osmislili su i proveli radionicu o bezglutenskoj prehrani. Naši kuhari 2.G razreda pokazali su učenicima Medicinske škole nekoliko vrsta bezglutenskog brašna te su zajedno pripremili veganske palačinke, panna cottu s višnjama i jabukama, bezglutenske kiflice i peciva, uspoređujući pritom okus i način pripreme sa standardnim brašnom i tijestom.

Buduće medicinske sestre i tehničari 5.B razreda pod mentorstvom nastavnice Valerije
Žapčić za naše su učenike pripremili prezentaciju o glutenu i o tome kako utječe na zdravlje, a usvojeno znanje provjerili smo kratkim kvizom. Uspješan dan zaokružili su konobari 2.D razreda koji su dekorirali stolove, servirali pribor i pokazali naučeno umijeće posluživanja hrane i pića. Učenici Medicinske škole na gostoprimstvu su se zahvalili izradivši nam plakate o glutenu koje ćemo postaviti u učionice i uklopiti u nastavu.
Na ovaj smo način povezali sadržaje više predmeta te učioničko i izvanučioničko učenje u smislenu i zaokruženu cjelinu, s ciljem poticanja učenika na samostalno, aktivno, odgovorno i suradničko učenje. Rekli bismo da su ishodi kvalitetno ostvareni, a učenici i nastavnici razmijenili su dragocjena iskustva. Svima želimo da i dalje budu uspješni, radoznali i kreativni!