preskoči na sadržaj

Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac

 > Naslovnica
Vijesti

Odličan nastup učenika i mentora Škole na 13. Kamelija kupu u Osijeku!

Autor: Administrator , 25. 11. 2023.

U organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek i Hrvatskog kuharskog saveza, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma u Gospodarskom centru u Osijeku su od 20. do 24.11.2023. g. održani 15. Dani hrvatskog kulinarstva, središnja i najznačajnija nacionalna kulinarska manifestacija. U sklopu ove manifestacije održan je 13. Kamelija kup - natjecanje učenika iz gastro disciplina (Kuharstvo, Slastičarstvo i Ugostiteljsko posluživanje). Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 115 učenika i mentora iz 23 srednje strukovne škole.

Svrha Dana hrvatskog kulinarstva je popularizacija kuharske i slastičarske struke te hrvatske kulinarske baštine, njeno turističko vrednovanje, a posebno poticanje kreatora kulinarske ponude na promoviranje i upotrebu domaćih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda.

U disciplini Kuharstvo natjecale su se učenice 3.E razreda - Marina Barić i Lucia Šančić, pripremao i pratio ih je mentor Zlatko Šušlje. Učenice su imale zadatak pripremiti menu od tri slijeda u zadanom vremenskom roku od 180 minuta: hladno predjelo s glavnom namirnicom šaranom, toplo glavno jelo s prilogom uz glavnu namirnicu svinjski file te desertno jelo uz glavne namirnice jabuke i suhe šljive. U konkurenciji 15 škola naše su učenice osvojile 3. mjesto.

U disciplini Slastičarstvo natjecala se Petra Matko, učenica 3.F razreda, podrška joj je bila  mentorica Irena Žgela. Učenica je pripremala tortu na temu Slavonska jesen, zadani vremenski rok bio je 300 min. U konkurenciji 17 škola Petra je zauzela 4. mjesto.

   

U disciplini Ugostiteljsko posluživanje natjecao se učenik 3.D razreda - Hrvoje Babić, uz njega je bila mentorica Zdenka Tomljanović. Hrvoje se natjecao u tri  različita modula:

- 1. modul: Posluživanje menu-a i dekantiranje crnog vina,
- 2. modul: Sljubljivanje hrane i vina te,
- 3. modul: Barista (priprema i posluživanje dva espressa i dva cappuccina u vremenskom roku od 10 minuta).

U prvom i drugom modulu osvojio je 3. mjesta dok je u 3. modulu bio još uspješniji i na kraju osvojio 2. mjesto.

Osim sudjelovanja na natjecanjima, učenici i njihovi mentori su sudjelovali na brojnim seminarima, masterclassovima i radionicama.

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima na ostvarenim rezultatima! 




Tražilica
Korisni linkovi





Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Anketa
Crno ili bijelo?



Forum
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac / Radićeva 8 i 10, HR-47000 Karlovac / ss-trgovacko-ugostiteljska-ka.skole.hr / ured@ss-trgovacko-ugostiteljska-ka.skole.hr
preskoči na navigaciju