Gulaš je vrsta guste juhe koja se može pripremati s raznim vrstama mesa.
Sadrži niz sastojaka, između ostalog korjenasto povrće, luk, rajčicu, češnjak, papar, ljutu papriku i slično. Kuha se nekoliko sati, tj. dok meso ne postane meko. Riječ dolazi od mađarske riječi gulyás koja u doslovnom prijevodu znači govedar, pastir, čoban, a izvedena je od mađarske riječi za govedo.
Izvorno se radilo isključivo o jelu spravljenom od govedine, kasnije i ovčetine, da bi se vremenom proširilo na gotovo sve vrste mesa, uključujući i meso divljači.
Učenici Škole će 28.3.2025. g. zajedno sa svojim nastavnicima i mentorima pripremati lovački gulaš od divljači - veprovine, srnetine i jelena uz prilog rolade od kruha.
Zbog najavljenog lošeg vremena, kuhanje gulaša bit će u našem školskom praktikumu "Pod starimi krovovi" gdje će ga, od 11 sati, svi zainteresirani moći i isprobati.
Svi ste dobrodošli!