2017-03-28 13:21:26

DRŽAVNI GASTRO CRIKVENICA 2017.

 

Ovogodišnje završno državno natjecanje učenika ugostiteljsko – turističkih škola iz čitave Hrvatske „Gastro 2017.“ održano je od ponedjeljka 20. do četvrtka 23. ožujka u hotelu „Omorika“ u Crikvenici.


Na natjecanju su sudjelovala 93 učenika u pratnji stotinjak mentora, koji su se natjecali u 8 kategorija prema nastavnim planovima i programima za zanimanja kuhar, konobar, slastičar, hotelijersko – turistički tehničar i turističko – hotelijerski komercijalist.

Organizatori ovoga zanimljivog i edukativnog natjecanja bili su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Srednja škola dr. Antuna Barca u Crikvenici kao domaćin, a suorganizator je bila Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske.  
Svrha natjecanja je predstavljanje rezultata rada prema nastavnim planovima i programima koji proizlaze iz redovitoga školskoga programa, izvannastavnoga rada ili dodatne nastave koja se provodi tijekom cijele školske godine i sastavni je dio godišnjega plana i programa rada škola.
Neki od glavnih ciljeva su razvijanje i poticanje pozitivnih stajališta, interesa i sklonosti učenika za turističko-ugostiteljsku struku, motivacija za nastavak obrazovanja i promicanje svih aktivnosti na popularizaciji zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu u suradnji s gospodarstvom, ostvarivanje bolje povezanosti škola i turističkoga gospodarstva, prezentacija i razmjena iskustava škola koje obrazuju polaznike u ugostiteljsko-turističkim zanimanjima te razvoj timskog rada i pozitivnog natjecateljskog duha.

Trgovačko-ugostiteljsku školu Karlovac predstavljala su dva učenika koji su to pravo stekli svojim rezultatima ostvarenima na regionalnom Gastro natjecanju u Zagrebu.

Učenici naše Škole ostvarili su zavidne rezultate te zaslužuju sve pohvale jer su se svojim znanjem i umijećem smjestili visoko na rang ljestvici u Republici Hrvatskoj. Našu školu dostojno su predstavili i pokazali da u Karlovcu ima nade za ugostiteljstvo dok se školuje kvalitetan kadar za tržište rada.

Učenici su ostvarili sljedeće rezultate:

Druga disciplina; Posluživanje menija; 6. mjesto - učenik Petar Spudić 3D konobar, mentor Zdenka Tomljanović.

Peta disciplina; Pripremanje barskih mješavina, 7. mjesto - učenica Kristina Ribarić 3C turističko-hotelijerski komercijalist, mentor Zdravko Mačečević.Diplomu izvrsnosti koju dodjeljuje Zajednica ugostiteljsko- turističkih škola Republike Hrvatske dobila je učenica Kristina Ribarić koja je ostvarila preko 90% od ukupnog broja bodova


Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac