2015-11-09 09:35:09 CONPASTA 2015. Internacionalni kongres izvornog tjesteničarstva „Conpasta 2015.“ održan je 5. studenog 2015 godine u Hrvatskoj, u Karlovačkoj županiji, u gradu Karlovcu. Glavna tema kongresa bila je Tjestenina – srce gastronomije. Osnovni cilj organizatora bio je stručno, edukativno i informativno, putem predavanja i gastronomskih degustacija naglasiti važnost tjestenine kao nacionalno gastronomsko blago. Na skupu su bile promovirane brojne delicije vrhunskih kuhara iz raznih zemalja. Posebni sadržaj bio je natjecanje mladih kuhara i učenika srednjih ugostiteljskih i kuharskih škola u spravljanju izvornih jela od tjestenine. Učenici naše škole postigli su zavidne rezultate. 1. Kategorija: 1. mjesto: Ingrid Plantosar ( 3. e) Antonio Majetić (3. e) Mentor: Igor Frketić
2. kategorija: 2. mjesto: Maja Cindrić (3.e) Maja Gerovac (3.e) Mentor: Tatjana Hursijević- Bakšić
3. kategorija: 3. mjesto: Maja Cindrić (3.e) Maja Gerovac (3.e) Mentor: Tatjana Hursijević- Bakšić
3. mjesto: Mateja Korenić (3.e) Mentor: Marina Kružić Obje ekipe imale su jednaki broj bodova i djelile 3. mjesto |
Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac |