2015-11-09 09:35:09

CONPASTA 2015.

Internacionalni kongres izvornog tjesteničarstva „Conpasta 2015.“ održan je 5. studenog 2015 godine u Hrvatskoj, u Karlovačkoj županiji, u gradu Karlovcu. Glavna tema kongresa bila je Tjestenina – srce gastronomije. Osnovni cilj organizatora bio je stručno, edukativno i informativno, putem predavanja i gastronomskih degustacija naglasiti važnost tjestenine kao nacionalno gastronomsko blago. Na skupu su bile promovirane brojne delicije vrhunskih kuhara iz raznih zemalja. Posebni sadržaj bio je natjecanje mladih kuhara i učenika srednjih ugostiteljskih i kuharskih škola u spravljanju izvornih jela od tjestenine. Učenici naše škole postigli su zavidne rezultate.

1. Kategorija: 1. mjesto: Ingrid Plantosar ( 3. e)

                                              Antonio Majetić (3. e)

                          Mentor: Igor Frketić

 

2. kategorija: 2. mjesto: Maja Cindrić (3.e)

                                           Maja Gerovac (3.e)

                         Mentor: Tatjana Hursijević- Bakšić

 

3. kategorija: 3. mjesto: Maja Cindrić (3.e)

                                               Maja Gerovac (3.e)

                        Mentor: Tatjana Hursijević- Bakšić

                    

                         3. mjesto: Mateja Korenić (3.e)

                         Mentor:  Marina Kružić

Obje ekipe imale su jednaki broj bodova i djelile 3. mjesto


Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac