2021-10-19 10:43:24

PANEL RASPRAVA U SKLOPU PROJEKTA RCK RECEPT: VAŽNOST ULAGANJA U IZVRSNOST U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU
18.10.2021. godine na Fakultetu za menadžment u turizamu i ugostiteljstvu odražana je Panel rasprava.
Na Panel raspravi ispred Trgovačko - ugostiteljske škole sudjelovalo je 8 učenika, smjer kuhar, 4 učenika smjera hotelijersko-turistički komercijalist, 4 učenika smjera konobar i 4 nastavnika.
 
"Sommelier nije samo stručnjak koji će preporučiti najbolje vino ili napitak u skladu s pojedinim jelom, brižno ga i pažljivo poslužiti, već mora znati kako opustiti gosta i procijeniti ga kao osobu, kako bi sukladno tome mogao najbolje zadovoljiti njegove eno-gastronomske prohtjeve. Ovo zanimanje ujedinjuje mnoge tehničke, ljudske i psihičke aspekte te zahtijeva tehničku pripremljenost i senzibilitet. 
Nadalje, prirodno je očekivati da će u zemlji koja je, svojim strateškim turističkim dokumentima zacrtala da želi postati destinacija s četiri ili pet zvjezdica, biti sve veća potražnja za specijalistički obrazovanim i stručnim osobljem.
Nije stoga čudo da mi, u Hrvatskom sommelier klubu, svaki tečaj počinjemo sloganom – Sommelier, zanimanje budućnosti."
Franko Lukež, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba

Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac