2021-09-24 10:13:04 NOVE TEHNOLOGIJE, TEHNIKE I TRENDOVI U UGOSTITELJSTVU: TUNA – OD PRIPREME DO PREZENTACIJE EDUKACIJA ZA STRUKOVNE NASTAVNIKE – NOVE TEHNOLOGIJE, TEHNIKE I TRENDOVI U UGOSTITELJSTVU: TUNA – OD PRIPREME DO PREZENTACIJE
U Splitu u organizaciji ŠKMER Akademije od 20.9.-22.9 održana je edukacija u sklopu RCK RECEPT na temu tune od pripreme do posluživanja gdje su sudjelovali i naši nastavnici Zlatko Šušlje i Zdenka Tomljanović. Voditelj radionice bio je Željko Neven Bremec. Edukacija je obuhvaćala: prepoznavanje pozicija tune, tehnike rezanje tune za različite vrste sirovih i toplih jela, priprema i posluživanje jela od tune, sljubljivanje tune i vina, stručni vođeni obilazak modernog pogona GASTRO RIBARNICE BRAČ za pripremu i prodaju ribe. Tuna kao najatraktivnija vrsta plave ribe, donosi u svakodnevnoj manipulaciji sirovinom, ali i mogućnostima njenog marketiranja i prodaje, puno ograničenja, potencijala i izazova. Posebnu pažnju zaslužuju vrste tune među kojima posebno ističemo plavorepu tunu, zatim porijeklo tune, tehnike čistih rezova obzirom na različite kuhinje i svjetske kulture koje najbolje komade tune kupuju na aukcijama kao izuzetno popularnu namirnicu. Veliki je broj prednosti koje tuna uživa u odnosu na ostalu ribu, velika je mogućnost ostvarenja značajnih prodajnih rezultata i uspjeha ugostiteljskog objekta kod pravilnog odabira vrste i pozicija tune, kreiranja kompletnoj jelovnika i menua na temu tune, atraktivne prezentacije i posluživanja te upotpunjavanja s ostalim namirnicama, sljubljivanja s vinima.
|
Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac |