2021-07-15 10:29:15
Edukacija strukovnih nastavnika Kuharstva i Ugostiteljskog posluživanja: Jelo i vino - načela i tehnike usklađivanja.Edukacija strukovnih nastavnika Kuharstva i Ugostiteljskog posluživanja: Jelo i vino - načela i tehnike usklađivanja.
Koje vino uskladiti uz crni rižoto od sipe ili uz janjeći žgvacet s palentom?
Naše nastavnice Dubravka Grgurić i Zdenka Tomljanović tu su nedoumicu riješile usavršavanjem svoga znanja na radionici u sklopu projekta RCK RECEPT 14.7.2021. u stanciji Kovačići u Matuljima. Razmatrale su i tražile komponente vina, analizom osjeta vida, mirisa, okusa koje je vodio Krešimir Mikanec iz Hrvatskog sommelier kluba. Kušanjem hrane i vina percipiraju se okusi, taktilni i okusno-mirisni osjeti koji-da bi pobudili osjećaj ugode i uvjerljive usklađenosti moraju biti prikladno harmonizirani.
|